Kom med på ferie i Helsingør Ferieby

Familieferie 2024

Med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond kan vi igen i 2024 tilbyde eneforældre at komme med på vores familieferie

Familieferien afholdes i Helsingør Ferieby, der er på toppen af Sjælland tæt på naturen og stranden.

Det er ikke længere muligt at søge om at komme med på familieferien i 2024.

Om opholdet

I Helsingør Ferieby får I jeres eget lille sommerhus i rolige naturskønne omgivelser.

Husene i Helsingør Ferieby har 6 sovepladser. Der er ét soveværelse med to køjesenge og i stuen/alrummet er der en sovesofa, hvor der kan sove 2 personer. Derudover er det muligt at få stillet en tremmeseng op.
Alle husene har et køkken – med opvaskemaskine, bad/toilet og en dejlig stue. Desuden har de deres egen terrasse, Wifi, TV og brændeovn.

Der vil være aktiviteter for børn og voksne igennem hele ugen.  Endeligt program med aktiviteter vil blive sendt ud til deltagerne inden opholdet. Det er frivilligt om du har lyst til at deltage i aktiviteterne.

Ud over opholdet betaler vi dine udgifter til transport til og fra Helsingør Ferieby. Vores aktiviteter – både i og udenfor feriebyen – er gratis at deltage i. Du skal dog på beregne, at I selv kommer til at bruge nogle penge på kost.

Hvornår?
Hvem kan komme med?

Vi har samlet en række af de spørgsmål, vi ofte modtager i forbindelse med familieferien. Læs her, og se om du finder svar på dine spørgsmål.

Må jeg tage en ledsager med på ferien?

Hvis der er en helbredsmæssig årsag, og der er brug for hjælp, er det muligt at tage en ledsager/støtte med på ferien. Det er dog ikke muligt at tage en person med, som man har et forhold til (partner eller tidligere partner) eller som er far/mor til de deltagende børn.  

Hvis der er behov for støtte/ledsager skal det godkendes af os, via en samtale over telefonen. Ring derfor til os på: 35 38 56 26. Telefonen er åben mandag-torsdag fra kl.10-12. 

Må jeg tage min partner eller tidligere partner med på ferien?

Nej, det er ikke muligt at tage en person med som man er i et forhold med eller har haft et forhold til.

Er det muligt at ankomme senere eller tage lidt tidligere afsted?

Ja, det er muligt at komme senere eller tage tidligere afsted. Vi skal blot vide det på forhånd. Ring derfor til os på: 35 38 56 26. Telefonen er åben mandag-torsdag fra kl.10-12. 

Jeg har ikke mulighed for at deltage alligevel, hvad gør jeg?

Hvis der skulle opstå noget uforudset, så du og dine børn ikke har mulighed for at deltage på familieferien, skal du ringe til os på: 35 38 56 26. Telefonen er åben mandag-torsdag fra kl.10-12.

Du kan også kontakte os på: kontakt@enestaaendeforaeldre.dk – da vi gerne vil have besked så hurtigt som muligt, så vi kan tilbyde pladsen til en anden familie.  

Er det muligt at have min hund eller andre dyr med?

Nej, det er desværre ikke muligt, da det ikke er muligt at medbringe dyr i hytterne. 

Skal man selv lave mad?

Der er fællesspisning et par aftener i løbet af ugen, derudover står du selv for madlavningen i jeres lille feriehus. Der vil være lidt mad fra fødevarebanken ved ankomst til hvert hus, men vi ved ikke hvilke overskudsvarer der bliver udleveret. 

Er der sengetøj og håndklæder i feriehytten?

Ja der er håndklæder og sengetøj i hytten, så det skal ikke medbringes.

Hvordan kommer man fra stationen og op til feriebyen?

Der kører bus og lokaltog du kan tage fra stationen? Vi sender info til dig om hvilke busser du kan tage når vi nærmer os. 

Godkendes af jobcentret

Modtager du en ydelse hvor du er i et forløb hos Jobcentret, skal dit Jobcenter give dig lov til at deltage i familieferien. Bliver du tilbudt en plads op familieferien, skal du derfor kontakte din rådgiver og få din deltagelse godkendt. Dette er ikke tilfældet hvis du er på førtidspension, SU eller lign.